ΝΕΟ
Luxardo Lemoncelo 700ml 27%

Luxardo Lemoncelo 700ml 27%

ΚΩΔ.

/m2
/συσκ. 

(1 συσκευασία = m2)

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ

Πόσα τετραγωνικά χρειάζεσαι
Γενικά χαρακτηριστικά: Το limoncello είναι ένα γλυκό λικέρ το οποίο παρασκευάζεται από τη διαβροχή σε αιθυλική αλκοόλη φλούδας λεμονιού και ενδεχομένως άλλων εσπεριδοειδών, αναμεμειγμένα ακολούθως σε σιρόπι νερού και ζάχαρης.
Για την παρασκευή χρησιμοποιείται αιθυλική αλκοόλη με αλκοολικό βαθμό τουλάχιστον 90%, στην οποία έχει γίνει διαβροχή της φλούδας (μόνο το κίτρινο μέρος) δέκα μεγάλων λεμονιών ανά λίτρο αλκοόλης. Η περίοδος διαβροχής ποικίλει ανάλογα με τις συνταγές, αλλά κατά μέσο όρο ανέρχεται περίπου στις είκοσι ημέρες, μετά την οποία προστίθεται το σιρόπι, στο οποίο οι αναλογίες είναι περίπου 600-700 γραμμάρια ζάχαρης ανά λίτρο νερού. Το λικέρ κατόπιν φιλτράρεται και εμφιαλώνεται.
Μετά από τουλάχιστον ένα μήνα, κατά μέσο όρο, ωρίμανσης εντός φιάλης (αλλά για ορισμένες συνταγές η διάρκεια είναι πολύ μικρότερη), το παρασκεύασμα γίνεται το κλασικό κίτρινο λικέρ, ιδιαίτερα κατάλληλο για να απολαύσετε ως χωνευτικό μετά τα γεύματα.
Η κίτρινη φλούδα, προερχόμενη από τα καλύτερα ελλειπτικά, συμμετρικά και μεσαία ως μεγάλα σε μέγεθος λεμόνια, είναι το κύριο συστατικό του limoncello, η οποία περιέχει αιθέρια έλαια που προσδίδουν στο λικέρ ένα πολύ έντονο άρωμα, καθώς και μια πολύ δυνατή γεύση.
Σύμφωνα με την παράδοση, το limoncello παρασκευάζεται για πρώτη φορά στις αρχές του εικοστού αιώνα και η πατρότητα του αποτελεί θέμα αντιδικίας μεταξύ Σορρέντο, Αμάλφι και Κάπρι. Στην πραγματικότητα, η παραγωγή αυτού του προϊόντος είναι πολύ δημοφιλής στην Καμπανία με τη χρήση των λεμονιών του Σορρέντο (ποικιλία femminello) ή της ποικιλίας Sfusato του Αμάλφι.
Σερβίρεται: Στους 4-8°C
Προέλευση: Ιταλία

Παρουσίαση

Συνδύασε το με

Σύνολο

Προβολή έκδοσης ΑΜΕΑ

Επιλογές Cookies

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας & να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες. Μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις των cookies σου ανά πάσα στιγμή. Πολιτική Cookies