Σεμινάρια

ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ESPRESSO

Ασχολείται επισήμως με το χώρο της εκπαίδευσης γύρω από τον καφέ 12 χρόνια, με κατάρτιση του ιδίου σε αντίστοιχα σεμινάρια και πιστοποιήσεις σε διάφορες χώρες. Είναι ιδρυτικό μέλος των Coffee Lovers Editors & Trainers και συνιδρυτής του Ινστιτούτου Έρευνας & Εκπαίδευσης για τον καφέ, που φέρει το όνομα Premium Coffee Institute της Αθήνας.

Στα πλαίσια του θεωρητικού μέρους των σεμιναρίων, οι baristi & επαγγελματίες του καφέ διαπιστώνουν ότι μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες, διαμορφώνεται με έναν ιδιότυπο συνδυασμό τέχνης, επιστήμης και ιεροτελεστίας. Οι baristi & επαγγελματίες του καφέ διείσδυουν στην χημεία του καφέ, αναλύουν εξισώσεις και παραμέτρους που σχετίζονται με υδροδυναμική και υδροκινητική. H ανάλυση των αισθήσεων των συμμετέχοντων και η άσκηση στην αναγνώριση των αρωμάτων καφέ, παίζουν πρωταρχικό ρόλο ώστε να βελτιώσουν τις ικανότητες τους.

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Εφόσον γίνεται κτήμα τους το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου, ακολουθεί πρακτικό μέρος όπου η κρέμα, το άρωμα, το σώμα και η γεύση των φλιτζανιών espresso, φίλτρου και άλλων ροφημάτων πλημμυρίζουν το showroom μας. Κάθε συμμετέχων δοκιμάζει τις ικανότητες του ως barista specialist και εφοδιάζεται με όλες τις δεξιότητες που απαιτεί η βιομηχανία αλλά και με πιστοποιήσεις από τους Coffee Lovers Editors & Trainers.

Προβολή έκδοσης ΑΜΕΑ

Επιλογές Cookies

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας & να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες. Μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις των cookies σου ανά πάσα στιγμή. Πολιτική Cookies