Οι λεπτές, σαν ίνες, κλωστές της πιπεριάς τσίλι προέρχονται από τη μαγειρική παράδοση της Κορέας, όπου ονομάζονται «σιλγκότσου» και χρησιμοποιούνται αντί της σκόνης ή των διαφόρων φρέσκων τσίλι. Παράγονται από διάφορες κόκκινες πιπεριές, του γένους των Καψικών (Capsicum), όπως το τσίλι ιντού (chilli idu), το χίντα (jinta) και το τσαοτιάν (chaotian). Παραδοσιακά, οι κλωστές του τσίλι είναι διακοσμητικές, θεωρούνται όμως απαραίτητο συστατικό για την παρασκευή του τουρσιού kimchi.
Μορφή: Οι κόκκινες πιπεριές κόβονται σε τόσο λεπτές λωρίδες, που όντως μοιάζουν με κλωστές. Το πάχος τους δεν ξεπερνάει τα 0,05 εκ., ενώ το μήκος τους κυμαίνεται μεταξύ 5-8 εκ. Αν και αποξηραμένες, διατηρούν μια σχετική υγρασία που φτάνει γύρω στο 15%.