Η λέξη creole στη μαγειρική είναι συνώνυμο του γευστικής, φρουτώδης, πικάντικης γεύσης και του αρώματος λουλουδιών. Πρόκειται για ένα bitter μοναδικό όσο και η κουλτούρα των Κρεολών. Έχει αρώμα από αποξηραμένα βερύκοκα, κεράσια, βατόμουρα, αναμειγμένα με την έντονη γεύση του γλυκάνισου, της καπνιστής πάπρικας και της πιπεριάς καγιέν. Περιέχει βότανα και μπαχαρικά όπως το μάραθο, η κανέλα και το κύμινο και αφήνει μία αίσθηση καπνιστού ξύλου πεύκου. Πρόκειται για ένα bitter γλυκό και ταυτόχρονα πικάντικο που το άρωμά του θυμίζει κουζίνα στη Γαλλική αποικία.