Τα λικέρ της γαλλικής Edmond Briottet αποτελούν την premium πρόταση για τον επαγγελματία bartender. Με παράδοση απο το 1836 , παράγει και διαθέτει σε 53 διαφορετικές γεύσεις τα κορυφαία λικέρ παγκοσμίως. Ο τρόπος παρασκευης τους παραμένει παραδοσιακός απαιτώντας εως και 10 εβδομάδες αναμονής για την προετοιμασία τους.
Η παπαρούνα είναι ένα άγριο λουλούδι έντονου κόκκινου χρώματος, που ανήκει στην υποοικογένεια Papaveroideae, της οικογένειας Papaveraceae.
Το 1872, ο περίφημος ζαχαροπλάστης Desserey ξεκίνησε να φτιάχνει παστίλιες από παπαρούνες, τα οποία αργότερα έγιναν σπεσιαλιτέ της περιοχής Nemour (βόρεια Γαλλία)
Το Λικέρ Παπαρούνας είναι ένα πραγματικό φρουτώδες γλύκισμα με λίγο je ne sais quoi!
Πρέπει να πίνεται πριν το δείπνο, ανακατεμένο με αφρώδες οίνο.