Τα λικέρ της γαλλικής Edmond Briottet αποτελούν την premium πρόταση για τον επαγγελματία bartender. Με παράδοση απο το 1836 , παράγει και διαθέτει σε 53 διαφορετικές γεύσεις τα κορυφαία λικέρ παγκοσμίως. Ο τρόπος παρασκευης τους παραμένει παραδοσιακός απαιτώντας εως και 10 εβδομάδες αναμονής για την προετοιμασία τους.
Το Λικέρ Μανταρινιού της Briottet φτιάχνεται από απόσταγμα μανταρινιού. Το τελευταίο εκχυλίζεται από το ξύσμα του φρούτου μέσω απόσταξης. Έπειτα προστίθεται λίγη άχνη ζάχαρη, το οποίο αποκαλύπτει τη λεπτότητα του μανταρινιού.
Ενώ είναι ωραίο για αλλαγή σε συγκεκριμένα cocktail, το Λικέρ Μανταρινιού πίνετε ευχάριστα ως "frappee", ως ποτό μετά το φαγητό.
Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματα του Jean Briottet, ο οποίος μετά το τέλος του γεύματός του συνήθιζε να πίνει έναν δυνατό καφέ, στον οποίο πρόσθετε ένα σύννεφο σαντιγί και μια πινελιά μανταρινιού – ένας υπέροχος τρόπος να τελειώσει ένα γεύμα.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Mandarine Tonic: 1/4 Briottet Λικέρ Μανταρινιού, 3/4 τόνικ.