Το όνομα “βερμούτ” προέρχεται από τη γερμανική
λέξη για Αρτεμισία (Absinth), το οποίο είναι
ένα από τα συστατικά του. Σήμερα το βερμούτ
ορίζεται ως ένα αρωματισμένο κρασί με βότανα
και μπαχαρικά.
Ο Antonio Benedetto Carpano είναι ο πατέρας
και εφευρέτης του πρώτου βερμούτ, το 1786. Τα
“fortified” κρασιά υπήρχαν από τα αρχαία χρόνια
του Ιπποκράτη και των Ρωμαίων, αλλά ο Carpano
ήταν ο πρώτος που δημιούργησε μια πραγματική
“συνταγή” που θα μπορούσε να αναπαραχθεί με
τα ίδια χαρακτηριστικά και γεύση.
Η αρχική συνταγή του Carpano δεν έχει αλλάξει
και παραμένει μυστική έως και σήμερα. Το Carpano Dry έχει πιο ξηρή γεύση και χαμηλότερο ποσοστό σακχάρων σε σχέση με τα υπόλοιπα, όπως προϊδεάζει από το όνομα του.
Ανάμεσα στα αρωματικά που αρωματίζουν τα επιλεγμένα κρασιά που χρησιμοποιούνται είναι και το δίκταμο από το νησί της Κρήτης.
Αρώματα εσπεριδοειδών και έντονα βοτανικός και μπαχαρένιος χαρακτήρας.