Το όνομα “βερμούτ” προέρχεται από τη γερμανική
λέξη για Αρτεμισία (Absinth), το οποίο είναι
ένα από τα συστατικά του. Σήμερα το βερμούτ
ορίζεται ως ένα αρωματισμένο κρασί με βότανα
και μπαχαρικά.
Ο Antonio Benedetto Carpano είναι ο πατέρας
και εφευρέτης του πρώτου βερμούτ, το 1786. Τα
“fortified” κρασιά υπήρχαν από τα αρχαία χρόνια
του Ιπποκράτη και των Ρωμαίων, αλλά ο Carpano
ήταν ο πρώτος που δημιούργησε μια πραγματική
“συνταγή” που θα μπορούσε να αναπαραχθεί με
τα ίδια χαρακτηριστικά και γεύση.
Η αρχική συνταγή του Carpano δεν έχει αλλάξει
και παραμένει μυστική έως και σήμερα.