Το Ron Barcelό γεννήθηκε το 1929 με το όραμα του
Julian Barcelό, ενός νεαρού Ισπανού επιχειρηματία,
που ίδρυσε την Barcelό & Co στην πόλη του Σάντο
Ντομίνγκο το 1930. Η μάρκα έγινε γρήγορα ένα από
τα μεγαλύτερα ρούμια στην Καραϊβική.
Με μέσο όρο θερμοκρασίας 30 βαθμούς όλο το
χρόνο και το μοναδικό “azucareras” ζαχαροκάλαμο,
ο Αγ. Δομίνικος είναι το ιδανικό μέρος για παλαίωση
και απόσταξη ρουμιού.
Το Ron Barcelό χρησιμοποιεί φυσική διαδικασία
παλαίωσης χωρίς τεχνητά μέσα και τεχνικές solera.
Ωριμάζει σε βαρέλια από αμερικάνικη δρυ σε 65-70
βαθμούς αλκοόλ για τουλάχιστον 14 μήνες.
Το Ron Barcelό βρίσκεται στην κορυφή του
καταλόγου των αγαπημένων εθνικών ρουμιών και
το Ron Barcelό Imperial απέκτησε τη διάκριση του
καλύτερου ρουμιού στον κόσμο από το διάσημο
Beverage Tasting Institute of Chicago, με την
υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του Ινστιτούτου.