ΕΣΠΑ

Καφές & Barista Skills

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Η τεχνογνωσία του καφέ βρήκε στέγη στο showroom μας, για να εφοδιάσει το προσωπικό των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων μας, με όλες τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτεί η βιομηχανία του καφέ τόσο σε εγκυκλοπαιδικό όσο και σε παρασκευαστικό επίπεδο. Η διδακτέα ύλη έχει γραφεί και ενημερωθεί από τα "καλύτερα μυαλά" της βιομηχανίας του καφέ.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ESPRESSO

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ESPRESSO

Ο εισηγητής των εκπαιδεύσεων και πιστοποιημένος Head Barista των Coffee & Bar Experts, κ.Φουφόπουλος Σάκης, μας μεταδίδει την τέχνη του espresso έχοντας το πάθος, την έμπνευση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία. Η επαγγελματική του εμπειρία μετράει 18 χρόνια, ξεκινώντας ως ιδιοκτήτης cafe-bar, συνεχίζοντας ως barista-bartender-υπεύθυνος στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του Ν.Ηλείας και τέλος συνιδιοκτήτης στο κατώφλι των Coffee & Bar Experts.

BASIC & ADVANCED BARISTA SKILLS

BASIC & ADVANCED BARISTA SKILLS

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πιστοποιημένος από τον SCAE (Speciality Coffee Assn. of Europe) & την JDE (Jacobs Douwe Egberts) σε :

  • • Δεξιότητες Barista (Barista Skills)
  • • Πράσινος Καφές (Green Coffee)
  • • Ψήσιμο (Roasting)
  • • Αίσθηση και Γευσιγνωσία (Sensory Skills)
  • • Κόψιμο και Φιλτράρισμα (Brewing)
  • • Latte Art
  • • Jacobs espresso Barista Basic
  • • Jacobs espresso Barista Advanced

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Έτσι το ταξίδι του καφέ, με καράβι το showroom των Coffee & Bar Experts, καλύπτει πλήρως την υπέρμετρη ανάγκη για τελειοποίηση των γνώσεων των επαγγελματιών του χώρου. Ο εκπαιδευόμενος εισχωρεί σ΄ένα βαθμιαίο πρόγραμμα κατά το οποίο διδάσκεται σταδιακά πως φτιάχνονται όλα τα είδη καφέ αλλά και άλλα ροφήματα.

Στην συνέχεια γίνεται λεπτομερείς εγκυκλοπαιδική αναφορά, καθώς και πρακτική ανάλυση των δυνατοτήτων του εκάστοτε barista, με σκοπό να διακρίνει τους τρόπους ανάπτυξης των ροφημάτων, καθώς και να βελτιώσει τα ενδεχόμενα λάθη του. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης χρησιμοποιείται μόνο Jacobs coffee, τον οποίο και σας παρέχουμε στη πρακτική άσκηση.έτσι ώστε να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας και να εφοδιαστείτε με δεξιότητες.

Μετά την περάτωση των μαθημάτων ο εκπαιδευόμενος θα έχει αποκτήσει μια πλήρη οπτική γωνία γύρω από το προϊόν του καφέ και των άλλων ροφημάτων.

Επιλογές Cookies

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας & να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες. Μπορείς να αλλάξεις τις ρυθμίσεις των cookies σου ανά πάσα στιγμή. Πολιτική Cookies